Seler naciowy z pastą brie i krakersami

[Głosów:4    Średnia:4.8/5]

Propozycja szybkiej, zdrowej przekąski zamiast tłustych chipsów. Ta mała przystawka w francuskim stylu natychmiast przyciągnie spojrzenia gości na twojej szałowej imprezie. Jestem zwolenniczką wszelkiego rodzaju serów, zwłaszcza z aksamitną białą skórką, dlatego ta przekąska oczarowała mnie, a połączenie krakersów i selera – będę chrupać bez końca. Kilka chwil i masz ciekawe, smaczne jedzenie. Zdecydowanie polecam na wszystkie domówki!

Składniki:
seler naciowy
250 g sera brie
150 g serka twarogowego, śmietankowego w wersji light
paczka krakersów ( 40 g do pasty)
sól, pieprz świeżo mielony
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka soku z cytryny

Świeży ser brie z aksamitną skórką

Świeży ser brie z aksamitną skórką

Seler naciowy z pastą brie i krakersami (8)_1

W miseczce rozgniatamy widelcem ser brie. Krakersy kruszymy. Oba składniki łączymy z twarożkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką oraz sokiem z cytryny.

Seler myjemy, oczyszczamy, w razie potrzeby usuwamy włókna. Smarujemy łodygi selera i gotowe! Podajemy z dodatkowymi krakersami według uznania.

Smacznego!

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *